Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vårblommor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vanda sörjer länge över förlusten av Joachim. Det är inte många som tror att hon ska hålla ut i sin nya hemstad, men den unga änkan visar sig ha större framåtanda än de flesta. Otroligt nog vill hon till och med blanda sig in i handelsverksamheten, till Hans Fredriks stora förargelse. Och med ansvaret för tre småflickor är det ju gott att kunna försörja sig själv. Vanda tillbringar det mesta av vintern över böckerna, och får god hjälp av Spanjoren - sjömannen som väcker oanade känslor i henne... När hon stängde boken och lade den ifrån sig, reste han sig. Lukas var klar att gå, men han visste sin plats. Vanda var hans husfru. Det var hon som bestämde om han skulle stanna eller inte. "Stanna!" sa Vanda och blåste ut ljusen. Snart ska Vanda få se att en ny vår kommer även för henne. Med den följer umgängesliv och nya bekantskaper - och löften om ljusare tider... (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

"Bom!" utbrast Aleksandra hänryckt. Tvååringen pressade ansiktet och handflatorna mot fönsterglaset, och när Aleksandra gjorde något, måste Antonia göra detsamma.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

332

Förlag

Språk