Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Undrens tid

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När en liten isolerad bergsby drabbas av pesten, träder den unga pigan Anna Frith oväntat fram i rollen som hjältinna och helbrägdagörare.
Genom Annas ögon får vi följa pestens år, 1666. Rådmännen fattar ett drastiskt beslut: övertygade av byprästen, en man med stora visioner, bestämmer de att det lilla samhället ska isoleras för att hejda smittspridningen. Men när döden träder in i var och varannan familj, vacklar övertygelsen. Invånarna tappar tilltro till bön och örtkurer och häxjakten slår ut i full blom.

Anna konfronteras med sjukdom och död, ett samhälle i upplösning och frestas av farlig, förbjuden kärlek. Ett pestens år blir till undrens år.

Geraldine Brooks, som inspirerats av en sann berättelse, har skrivit en bok om kollisionen mellan tro, vetenskap och vidskepelse. Det handlar också om kärlek, lärdom, förlust och förnyelse. Undrens tid är en trollbindande historisk roman och en oförglömlig läsupplevelse.
(Forum)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

249

Förlag

Språk

Översättare