Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sällskapet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En katastrof inträffar i Mexikanska golfen. Oljeriggen Deepblue Future skakas en natt av en kraftig explosion och flera miljoner liter olja hinner spridas i havet innan läckan tätas. En av de största naturkatastroferna genom tiderna är ett faktum och världen skriker efter vedergällning. Oljeriggens ägare, företaget WWP, pekas ut som skyldigt till tragedin.
Samtidigt i Stockholm kröns juristen Johan Ström till ny medlem av Sällskapet – ett hemligt juridiskt nätverk som bygger på övertygelsen att alla går att köpa. Det enda som varierar är vad som står på prislappen.
Johans första uppdrag inom Sällskapet blir när hans firma anlitas av WWP. WWP måste frias från oljeskandalen och det ligger närmare 400 miljoner kronor i potten för nätverket att dela på när så sker.
Spelplanen börjar ta form, med Sveriges högst uppsatta advokater som de viktigaste pjäserna. Men det kommer snart visa sig att inte alla vill spela efter reglerna.

Sällskapet, advokaten Peter Lillthors debutroman, är en juridisk thriller som kretsar kring maktspel, pengar och begär i en korrumperad värld. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Klockan var fyra på morgonen den 14 april 2010. Arbetet på oljeriggen Deepblue Future pågick som vanligt med full kraft. Oljeriggen var placerad i Mexikanska golfen, sextio kilometer utanför USA:s kust och cirka tvåhundra kilometer från staden New Orleans.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

504

Språk