Alio

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Turkanprovinsen, i Kenya i östra Afrika, är en av världens hetaste och torraste platser. Där finns ingen skog eller odlad mark, nästan bara törnbuskar kan växa i den steniga sandmarken. Turkanafolket är nomader och lever av sina många djur, får, getter, kameler och kor.
Den italienske antropologen Stefano Pascalino som har företagit omfattande vandringar i de vackra oländiga bergen och slätterna, har spelat in ett stort antal av turkanafolkets berättelser, varav sagan om ALIO är ett talande exempel. Trots alla förändringar som påverkat det afrikanska samhället och som hotar de traditionella livsmönstren spelar historieberättandet och andra varianter av den muntliga traditionen (t ex böne- och danssånger) fortfarande en stor roll i deras kultur och utgör ett viktigt inslag i det dagliga livet.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Första publikation

ja

Språk

Titel

Undertitel

en gammal turkanalegend

Utgivningstid

Sidantal

30

Förlag

Språk

Illustratör