Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Överste Santiagos slutliga död

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tredje delen i en trilogi där realism och magi blandas utan sömmar, av Östtimors store berättare. Här möts karaktärer från den första och den andra boken, och ingenting är vad det tyckts vara.

"När jag fick veta att du inte ville komma tillbaka från andra sidan havet var jag tvungen att hitta på tusen och ett sätt att föra dig hit. Jag behövde dig, du var den ende som visste vad som hade utspelat sig den där natten."

Krafter sätts i rörelse - av Lucas själv utan att han förstår det, genom hans egna romanfigurer - för att ta honom bort från exilen i Portugal, tillbaka till Timor. Som om alla hans farhågor och drömmar från förr hade förenats i en enda föresats, att få honom att återvända. Där börjar också sökandet efter det som ska förena honom med hemlandet, få honom att hitta sin plats. Han känner att nyckeln finns i hans egen roman, hos huvudpersonen Beatriz som han nu måste finna.
(Tranan)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

395

Språk

Översättare