Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Belladonna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Några flamländska kulturbyråkrater och politiker har fått en lysande idé: att göra en storfilm om målaren Pieter Breughel d.ä., i syfte att skänka Flandern såväl en nationell identitet som internationell prestige. Den driftige filmproducent Walter Oorslag anlitas, ett gammalt manus av en något anfrätt museiintendent grävs fram ur gömmorna, Hamlettolkaren och yrkesförföraren Herman Grootaers utses till titelrollsinnehavare. Inspelningarna kan börja - och leder efter åtskilliga turer och omarbetningar fram till en rejäl praktkalkon på vita duken...

Hugo Claus hör till den moderna europeiska litteraturens giganter. Med Belladonna har han skapat en kraftfull, frätande giftig brygd, där man bakom de satiriska inslagen och hejdlöst komiska scenerna också kan finna en djup förtvivlan över kontakt- och kulturlöshet, kommersialisering, bymentalitet och enfald. En mycket övertygande sedeskildring från ett västeuropeiskt 90-tal. En roman som roar och oroar.

(baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

scener ur livet i provinsen : roman

Utgivningstid

Sidantal

322

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja