Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Högvatten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Högvatten är den nionde fristående delen om Ätten Morland, den fängslande familjesagan som börjar vid tiden omkring Rosornas krig och fortsätter fram till Andra världskriget.
Tiden är 1770-1780 och i England, där George III regerar, råder det lugn och Allen och Jemma Morland strävar för att Morland Place ska återfå sin forna glans, där en ny generation växer upp och får möta en snabbt föränderlig värld.
Jemimas kusin Charles emigrerar till Amerika, där han gifter sig och plötsligt finner sig mitt uppe i landets självständighetskrav och grundande av unionen med George Washington som landet förste president.
I Paris lever familjen Morlands charmiga och talangfulla ”oäkting”, Henri, det ljuva livet i Versailles, tills det börjar dra ihop sig till revolution.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Köket på Morland Place var skumt och fullt av mörka vrår till och med en ljus septemberdag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

423

Förlag

Språk

Översättare