Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det flammande korset

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En ny bok i Diana Gabaldons succéserie om Claire Randall och Jamie Fraser.

Claire har den magiska gåvan att kunna resa i tiden. Hon är född på 1900-talet men lever nu tvåhundra år tidigare. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och älskare. En kärlek bortom tid och rum binder dem samman.

De skotska nationalisterna är besegrade och Claire och Jamie bestämmer sig för att pröva lyckan i North Carolina i "den nya världen". Claire vet att oår väntar, att det amerikanska frihetskriget står för dörren, men familjen inrättar sitt liv efter detta och det som ger dem mod och hopp är de täta band av kärlek som knyter dem samman.

Det flammande korset är en roman om glödande passion men också en guldgruva för den historiskt intresserade. Som Jean M Auels like tecknar Diana Gabaldon människor och miljöer med stor historisk autenticitet. För den som ännu inte upptäckt Diana Gabaldon väntar ett stort läsäventyr.

Övriga titlar i serien om Claire och Jamie: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån och Snö och Aska.

(Bra Böcker)
Storpocket. Claire har den magiska gåvan att kunna resa i tiden. Hon är född på 1900-talet men lever nu tvåhundra år tidigare. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och älskare. En kärlek bortom tid och rum binder dem samman. De skotska nationalisterna är besegrade och Claire och Jamie bestämmer sig för att pröva lyckan i North Carolina i "den nya världen". Claire vet att oår väntar, att det amerikanska frihetskriget står för dörren, men familjen inrättar sitt liv efter detta och det som ger dem mod och hopp är de täta band av kärlek som knyter dem samman. Det flammande korset är en roman om glödande passion men också en guldgruva för den historiskt intresserade. Som Jean M Auels like tecknar Diana Gabaldon människor och miljöer med stor historisk autenticitet. För den som ännu inte upptäckt Diana Gabaldon väntar ett stort läsäventyr.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

955

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

1320

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk