Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Quinnan och Dr Dreuf

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En ångestfylld men upprorisk kvinna ligger på analyssoffan hos doktor Dreuf. Kvinnoöden ur alla tider trängs och larmar inom henne och pinar henne med sin samlade plåga och förnedring. här på divanen får de röst och gestalt och skrämmer nästan vettet ur doktorn.
Det är en smärtsam räcka minnen som Mare Kandre låter välla fram ur Kvinnans osynliggjorda historia. Men konfrontationen med den så kallade kvinnoexperten i hans instängda och dammiga mottagningsrum, formar sig också till en hejdlöst rolig och sarkastisk uppgörelse med självgod manlighet och inpyrt kvinnohat.

Mare Kandre debuterade 1984 och sedan dess har hon varit en av sin generations mes uppmärksammade författare. Hennes två senaste böcker, Deliria och Djävulen och Gud, lovordades av kritikerna för sitt humoristiska och rikt flödande språk.

(baksidestext)

Genre

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

151

Förlag

Språk