Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Pelle och den röda kritan

Typ
bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
En kväll går Pelle ut och går i månskenet. Han använder sin röda krita för att rita en väg att gå. Det blir ett litet äventyr. Tillslut måste han rita vägen hem till sin säng.


- - -


Bilderbok. 3-6 år.

Älskad barnboksklassiker i presentutgåva med originalillustrationer. En kväll går Harald ut och går i månskenet. Han användersin röda krita för att rita en väg att gå. Det blir ett litetäventyr. Till slut måste han rita vägen hem till sin säng. Harald och den lila kritan utkom första gången 1955 och är den första i en serie illustrerade böcker om pojken Harald. Den är Crockett Johnsons mest älskade barnbokoch har flera gånger utsetts till en av de bästa barnböckerna genom tiderna. Boken är flerfaldigt filmatiserad och kom 2002 också som TV-serie på HBO, med Sharon Stone som berättarröst, en serie som bland annat belönades med en Emmy och nominerades till en Annie Award.

CROCKETT JOHNSON var en pseudonym för David Johnson Leisk [1906 1985], en amerikansk tidningstecknare och barnboksförfattare född i Queens, New York.

(Modernista)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
66
Förlag
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
64
Språk
Översättare
Lisätietoja
Första svenska upplaga 1958. Första upplaga i denna version 2006
Utgivningstid
Sidantal
64
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk