Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Patrioter

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Irma kommer som krigsbarn från Finland till en gård i Sundsvallstrakten. Hon blir kvar i Sverige hela sitt liv, men längtar alltid tillbaka till det hon förlorat. Hennes fosterfars bror Mats hittar sin tillhörighet i hembygdsförening och jaktlag men dras till organiserade krafter som verkar i det fördolda. Han får en adept i Irmas son Erik, som när romanen inleds befinner sig mitt i planläggningen av en stor aktion. Skildringen av hans närgångna bevakning av en småbarnsmammas vanor blir en skrämmande påminnelse om vars och ens sårbarhet mitt i den skenbart vanliga vardagen.

Begreppet patriotism kan ha med hemkänsla och tillhörighet att göra, med naturen och platserna där vi har våra rötter – och med gränsdragning, uteslutning, utrensning… I den här berättelsen finns alla innebörderna satta i spel.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

372

Förlag

Språk