Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vad mina döttrar bör veta

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När Barbara får veta att hon har cancer ställs hon inför den svåra och smärtsamma uppgiften att ta farväl av sina fyra döttrar. Men hur ska hon hitta orden? Barbara beslutar sig för att föra dagbok och skriva ett personligt brev till var och en av döttrarna. Där uttrycker hon både sina förhoppningar och rädslor och berättar om sina egna drömmar och hemligheter. Hon skriver ända in i det sista. När begravningsdagen kommer samlas de fyra systrarna, alla med sina egna problem att ta itu med. Jennifer är nära att kvävas i sitt olyckliga äktenskap. Lisa lever i ett till synes bra förhållande, men något lurar under ytan. Amanda reser runt i världen och ser nya spännande platser, men känner sig ändå inte riktigt nöjd. Hannah, tonåringen, är på väg in i vuxenvärlden, med allt vad det innebär. Systrarna står inför ett utmanande år, med omtumlande upplevelser och nya insikter i hur det är att vara kvinna och syster, utan att ha en mamma att vända sig till för råd och tröst. Med Barbaras brev och dagbok till stöd söker systrarna en ny riktning i livet och finner styrka och gemenskap hos varandra. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Lisa sjönk försiktigt ner i sitt aromabad och tittade på fotografiet som hon hade tagit med sig upp från pianot där nere. Hon hade ställt det bakom kranarna för att kunna se det ordentligt från sin plats i det ångande vattnet och nu gjorde hon sitt bästa för att inte stänka ner det. Det var ett svartvitt foto på hennes mor Barbara och det var taget på hennes syster Jennifers bröllopsdag för åtta år sedan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

399

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

372

Förlag

Språk