Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kärlekens dårar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hubert Öberg, jämngammal med seklet, har större delen av sitt liv haft irrgångarna under universitetsbiblioteket, Carolina Rediviva, i Uppsala som sin utsiktspunkt. Härifrån har han rekryterat de något udda medlemmarna till sin Hemliga Litterära Världsakademi (HLV) och tillsammans med dem håller han sig underrättad om vad som sker i Sverige och världen.
Ryssland, USA, Kina, Israel och Japan passerar revy och världspolitiken granskas genom Huberts kritiska ögon och ur hans speciella synvinkel.
I god 60-talsanda genomför akademin ett antal symposier, välfärdssamhället får en låginkomstutredning och "bruttonationalprodukt" blir ett modeord.
Vänstern går i terapi eller mediterar. "Jag har aldrig sett så många dårar i farten som senaste året. Och värre kommer det att bli, ju närmare vi kryper mot århundradets slut."
Men kärleken är ändå till sist "livets vatten" och alltid lika lockande för Hubert och hans omgivning.
"Det är till Kärlekens Religion jag bekänner mig. Åt vilket håll kärlekens kamel än vrider sitt huvud, sitter jag på dess rygg."

Med Kärlekens dårar har Torbjörn Säfve nått fram till 80-talets början i sin trilogi om 1900-talet.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

sekelroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

641

Språk