Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Såg sig den älskande om

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

"Maggi undervisar i en skola, John bygger hus, de pendlar mellan Kyrkslätt och Helsingfors. Det har blivit tomt och tyst mellan dem, barnen har flyttat. Nånting händer som får krisen att komma upp till ytan. Maggis ångest bryter ut, hon försöker hitta en annan livsform, förälskar sig i Markus och åker till Stockholm för att gå i terapi.

Tillsammans med sin terapeut försöker hon se och förstå det förflutna. Vad betydde den långa tiden av krig för lillflickan Maggi och hennes familj, vad är anpassning och vad är förändring som går på djupet? I minnen, bilder och drömmar letar Maggi sig fram. Under processen blottas en del av rötterna till den vuxna kvinnans rädsla, förväntningar och besvikelser.

John stannar kvar i Helsingfors, men också han stannar upp och ser sig om. Jag älskar dej, skriver han till Maggi och tar båten till Stockholm..."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

197

Förlag

Språk