Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ulrike och freden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Kriget är slut och drömmen om ett Stor-Tyskland är grusad.

Ulrike har förlorat sitt hem, sina föräldrar, två bröder och dessutom sin tro på Gud. Men hennes tro på Führern är svårare att rubba. Hon är övertygad om att om han levde så skulle han inte låta sitt folk lida så som det gör nu efter den villkorslösa kapitulationen. Ulrikes lön som städerska på Hauptbahnhof räcker inte, och för att överleva försörjer hon sig och sina småsyskon som prostituerad. Men inte ens denna förtvivlade utväg kan rädda dem - svälten och bunkerlivet under usla sanitära förhållanden skördar sina offer.

Denna skakande skildring av ett svältande folk och ett land i ruiner är en fristående fortsättning på "Ulrike och kriget".

(baksidestext)

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Denna villkorslösa kapitulationssommar skiner solen de flesta dagarna och epilobium slår ut i blom, självsådd i ruiner och bombkratrar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk