Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livet skriver kapitel

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

''Jag har tre olyckor i livet'', konstaterar Vera, huvudpersonen i Gerda Anttis nya roman. Det är Sigge, Veras kära man, som dött några år tidigare och lämnat ett stort tomrum efter sig. Det är hennes svärdotter, tandläkaren Ylva, som gjorde Vera misstrogen redan från början eftersom hon påstod att hon älskade arbetare. Och sedan är det lille sonsonen Benjamin som efter skilsmässan far som en stackars jojo mellan föräldrarna.
Vera, vars tankar är allt annat än formade efter dagens trender och modenycker, funderar på sitt sträva, genomskådande vis och med drastisk humor över ''storsaker och småsaker'' i livet, över all sorg och oro och ängslan. Men här finns också den försonande livsbejakelsen och förundran över vad livet för med sig. Livet som skriver sina kapitel.

Gerda Antti har skapat ännu ett oförglömligt kvinnoporträtt.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

264

Språk