Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Polisen som fick förnyat förtroende

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En gruppvåldtäkt för 40 år sedan spelar en väsentlig roll i samband med ett par märkliga kliniska mord i ”Polisen som fick förnyat förtroende”.
Det är senvår i Strömstad, sommaridyllen som utgör världens mittpunkt för de välkända poliserna med chefen Gustav Jörgensson som första fiol. Runt honom finns kommissarierna Nils Gryt och Bo Kronborg liksom kriminalinspektör Pernilla Bitén – för inte så länge sedan landets vackraste polis. Naturligtvis skymtar också den chosefrie och omfångsrike polisman Evald Larsson med kollegor. Polischefen pensionerad och festad av, men återinkallas omedelbart i tjänst. Hans efterträdare kom aldrig fram till festen ens ... Även den pensionerade Gryt måste rycka in.

Havet glittrar förföriskt i vårsolen. Norrmännen handlar sprit, vin och öl som aldrig förr. Mänskliga urdrifter tar sig alla uttryck i denna elfte och kanske sista historia om ordningsmakten i Strömstad.
(Baksidestext)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

polisroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

336

Språk