Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Polisen som vägrade ta semester

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

För första gången sedan han kom till Strömstad packar polischef Gustav Jörgensson fiskespöna för en sommarsemester. Men innan han hinner avresa, förbyts den myllrande juliidyllen i en mardröm. Två unga flickor mördas. Misstänksamheten gror. Polisen översvämmas av anmälningar, men famlar i blindo. Inte blir det lättare för Jörgensson, kommissarierna Kronborg och Gryt av att polisman Larsson – som så ofta – trasslar in sig i ett antal ledtrådar, som så småningom får polisledningen att ana sammanhanget.
När augustimörkret sänker sig och marelden blänker i kosterbåtarnas kölvatten når berättelsen sitt spännande slut. Handbojorna knäpps runt rätt handleder. Jörgensson kommer iväg på tidig höstsemester. Larsson tränar vidare för ett nytt pistolskytte-VM för poliser.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

kriminalroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

266

Förlag

Språk