Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lärarrummet

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Välkommen till Diktoniusskolan, en fusion av ett tidigare självständigt högstadium och ett anrikt, men för nutiden alldeles för litet gymnasium i bortre Tölö, en grön och lummig del av Helsing­fors.
Möt Tove, ambitiös och stressad språklärare, veteranen Mirri med en speciell begåvning för elakheter och giftiga anmärkningar, Camilla Ramm-Stein som troligen smygsuper, Max Mo­rosoff, skolans populäraste lärare som till och med får eleverna att lyda och Freddu Svanholm, ny­komling från näringslivet, som till en början tycker att skolvardagen är absurd, ineffektiv och irriterande.
Elever och lärare tillbringar en stor del av sina liv i skolan. Intriger, skvaller, mobbning och gräl om vems tur det är att städa lärarrumskylskåpet hör till vardagen. Följ med på den traditionella lingonplockningsutflykten i regn och rusk. Åk på seminarium med en svensk utbildningskonsult och hela lärarkåren till Tallinn. I snön och kylan i januari blir det författarbesök och Diktoniusfes­tival och småningom drar det ihop sig till stu­dentskrivningar och Den blomstertid nu kom­mer. Freddu som börjat sin lärarkarriär med att krossa Toves stortå inser småningom att detta kan vara början på något nytt för både hans och Toves del.

(Schildts & Söderströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
266
Språk
Utgivningstid
Sidantal
307
Språk
Översättare