Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Berget av svart glas ; Portar mot ljuset

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Berget av svart glas:

Det finns en plats, ett svart berg som når ända upp i himlen som döljer stjärnorna. Du måste hitta det. Det är där alla dina svar finns. Så sa hon till Paul Jonas i drömmen. Han kände så väl igen henne den besynnerligt vackra, bevingade gestalten med de sorgsna ögonen. Men trots att kvinnan som beskrev sig själv som en "krossad spegel" var plågsamt välbekant, hade Pauls minnen av vem hon var och vad hon betydde för honom utplånats.
Ändå var hennes kryptiska meddelanden hans enda hopp om att komma levande ifrån det otroligt komplicerade virtuella nätverk som kallades Otherland.
Nu börjar tiden ta slut för Renie, Jonas, Xabbu och de andra, för Graalbrödraskapet har satt ett datum för den ceremoni som ska bekräfta deras odödlighet och därigenom för alltid besegla ödet för jordens barn.


Portar mot ljuset:

Ni har alla blivit kallade. Ni kommer att finna det ni söker när solen går ner över Priamos murar. Den lilla gruppen människor som fångats i Otherlandnätets simulerade världar har alla fått detta gåtfulla meddelande - men ingen vet varför eller av vem. Vad är det de måste finna vid Priamos murar i hjärtat av Troja?

Paul Jonas är Odysseus och kämpar mot fasaväckande homeriska monster, Orlando och Fredericks har kommit till ett forntida Egypten med gudar och mytiska varelser. Och i ett labyrintiskt, medeltida byggnadskomplex söker Renie och de andra förtvivlat efter Martine, som kidnappats av en psykopatisk seriemördare.
Alla kämpar de för att avslöja Graalbrödraskapets ondskefulla planer och försöka rädda tusentals barn tillbaka till livet. Men tiden är utmätt. Medlemmarna i den hemliga kartellen har slutligen bestämt datum för den ceremoni som ska göra dem odödliga.
Men det finns dunkla krafter som inte ens Otherlands mäktiga skapare råder över. Och i den verkliga världen börjar man äntligen komma Graalbrödraskapet på spåren.
Svenska översättningen i 2 delar: Berget av svart glas ; Portar mot ljuset

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

361

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

319

Språk

Översättare