Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Elfte budet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jeffrey Archer visar återigen att han är en historieberättare av rang. Under många år har Connor Fitzgerald levt dubbelliv, men nu är det slut. Han har bara ett uppdrag kvar sedan ska han lägga karriären som CIA:s främste lönnmördare på hyllan. Föga anar han att hans sista uppdrag kommer att bli hans svåraste utmaning hittills och att hans motståndare är mäktig vad som helst. Under tiden gör sig ett allt allvarligare hot gällande. I Ryssland har en skoningslös president kommit till makten och hans uppfattning är klar: USA är hans främsta fiende. Elfte budet är en spänningsmättad thriller med världen som skådeplats. Fångad i en politisk maktkamp tvingas Connor Fitzgerald för första gången inse allvaret bakom elfte budet: "Du skall icke låta dig fångas". (baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

När han öppnade dörren gick larmet igång.
Den sortens misstag som man kunde vänta sig att en amatör skulle göra, vilket var överraskande, eftersom Connor Fitzgerald av sina kollegor ansågs vara proffsens överproffs.
Fitzgerald hade räknat med att det skulle ta flera minuter innan polisen i staden skulle rycka ut vid ett inbrott i San Victorina-området.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

344

Språk

Översättare

Undertitel

du skall icke låta dig fångas

Utgivningstid

Sidantal

328

Språk

Översättare