Storm över Pigboda

Typ

kåserier, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:"Smått är stort. Och brett." Så lyder valspråket för Anna-Lisa Bäckman, kåsör i Dagens Nyheter och Nordens enda riktiga presidentska efter Vigdis Finnbodadóttir. Pigboda heter Bäckmans självutropade republik - ett litet utvecklingstorp i Södra Roslagen. Runt detta torp, som i själva verket vilar i kosmos skogar, svallar Österbottens och Roslagens kust - de stränder som sett Bäckman födas och växa upp. Hon är en flygande finländare ständigt på drift till ljuset i Österbotten. Stormen går över Pigboda trots segt motstånd. Humor, sälta och medkänsla med allt värnlöst är vapnet. Naturen är nära.
Anna-Lisa Bäckman, född i Vasa, Österbotten, Finland, under krigshelvetet 1941, är utöver kåsör även reporter i DN sedan 1965 och författare till romaner, lyrik, skådespel, filmmanus m.m.
På begäran från lokförare ingår i denna samling Namn och Nyttföljetongen "Roslagens linje lusta". Smalspårig erotik från 1983 i nytryck i denna Bäckmans första kåseribok.

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

229

Språk

Muu tekijä