Lotusätaren och andra noveller

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Somerset Maughams noveller rör sig berättaren lika hemtamt i London och Monte Carlo som i Vladivostok och Petrograd. Handgreppet är inte nytt, men ingen har tidigare nått en sådan virtuositet: historien som rullas upp av en utomstående berättare, som har sett det mesta och en gång för alla lärt att "det normala är det mest sällsynta i världen".
Att läsarna tolkat detta som ett porträtt av författaren är förståeligt - berättaren är ju uppenbarligen densamme i novell efter novell.
Lotusätaren och andra noveller innehåller klassiker som Pärlan, Herr Tvärsäker, Kyrkvaktmästaren och Tre tjocka damer i Antibes.

W. Somerset Maugham (1874-1965) är en av novellkonstens få mästare. Han utgav 10 novellsamlingar. Till detta urval har nio av hans emst kända noveller samlats - i nyöversättning av Lars Hansson.

(baksidestext)

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

205

Förlag

Språk

Översättare