Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

På vinst och förlust

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När nittonårige Brian börjar på universitetet är hans främsta mål att bli av med oskulden och att bli uttagen till det tv-sända frågesportprogrammet University Challenge. Han kommer med i laget och blir samtidigt upp över öronen förälskad i sin medtävlare Alice Harbinson, en verklig drömtjej. Men det är inte helt lätt för Brian att få henne på fall. Han bjuder på romantiska middagar, skriver dikter till henne och försöker imponera genom att låtsas vara allt det han inte är: världsvan, cool och självsäker. Är frågesport svaret? Allt Brian vet är att han måste satsa allt för att vinna henne.
På vinst och förlust är en träffsäker, varm och hejdlöst rolig roman. Den som gillar Nick Hornbys böcker, Bridget Jones dagbok och Sue Townsends Adrian Mole kommer alldeles säkert att falla för David Nicholls debutbok. (Baksidestext, Månpocket)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Alla unga människor oroar sig, det är naturligt och oundvikligt när man växer upp, och vid sexton års ålder oroade jag mig mest av allt över att jag aldrig mer skulle lyckas åstadkomma något lika fint och rent och ädelt och sant som mitt avgångsbetyg från grundskolan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

384

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

414

Språk

Översättare