Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Slyngstad events

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sommarhettan ligger tung över Åsabygden. Stockholmarna, som kommer för att köpa skrotbilar till överpris av Klas-Åke i rucklet nere i Dalen, ser en prunkande idyll. En bit av Skåne när det är som allra vackrast.

Men under ytan jäser det. Av lögner, hemligheter och den sorts sanningar som aldrig får uttalas och som hotar förgifta såväl bygden som dess invånare. Här lever en brokig samling människor, vars enda gemensamma önskan är att hålla omvärlden och den nya tidens framfart på avstånd. Här möter vi skräpbönder och landsbygdsromantiker. Jordbruksmagnater och hembrännare. En bokförläggaränka och en barfotabarnmorska. En greve och en skara knarkare, som alla plötsligt dras till just den här avkroken av världen.

Och över alltihop svävar Tryggve Slyngstads ande. Tryggve som försvann spårlöst för knapps ett år sedan, men som ändå är ständigt närvarande hos dem som blivit kvar. Han som är orsaken till allt.

Om kvinnor och kärlek och om fösoningens läkande kraft. Om landsbygdens kamp för att överleva. Men framför allt är Slyngstad Events en underhållande relationsroman, skriven med drastisk humor, stor värme och ett kvinskarpt öga för vad som rör sig under ytan.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

-Pjäääär! Schacklajjjn! Har jag inte sagt att ni ska ge jävelen i brännet! Förbannade ungar! Bygger hyddor av bokskalkarna jag just hämtat hem, gruffar Klas-Åke.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

370

Språk