Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den okända sällskapsresenären

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

»Jag tror att jag mest bara önskar att allt skulle få vara precis som det är», säger Peggy Holm där hon står på Peterskyrkans golv. Ändå blir charterresan till Rom ett ögonblick av utsatthet även i hennes ombonade liv.

Skeendet i Merete Mazzarellas nya bok utspelar sig under några dagar i Rom. Fem personer som slumpen sammanfört på en sällskapsresa återger dessa dagars händelser, samtidigt som de ställs inför sina egna möjligheter och tillkortakommanden. Men främst handlar romanen kanske ändå om den sjätte person som förblir okänd för både läsaren och sina medresenärer.

Merete Mazzarella överraskar i Den okända sällskapsresenären genom att bygga upp en stram, nästan thrillerartad historia. Vad vi däremot känner igen från förr är hennes svarta humor, den suveräna blicken för de komiska mänskliga beteenden vi stundtals tvingas identifiera som våra egna.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

199

Språk