Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mörk flod

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Allt verkade gå som planerat. Caroline Mabry stannar till på gångbron över Spokane River och ser sig omkring. Hennes två kolleger i civila kläder är på plats. En av många knarklangare ska tas på bar gärning.
Det är ett rent rutinuppdrag. Men när Caroline får ett mobilsamtal följer oväntade händelser slag i slag. Några timmar senare hittas kroppen av en ung prostituerad kvinna i floden, det första av många offer, och snart förstår polisen att en seriemördare går lös. Livet i den lilla staden blir sig aldrig mera likt.
Caroline och hennes kolleger för en kamp mot klockan i skuggan av mediernas jakt på nyheter, politiskt maktspel och experters inkompetens. Samtidigt kämpar hon med privata problem, en gnagande ångest och känsla av overklighet. Som kvinna och polis finner sig Caroline snart indragen i en psykopats surrealistiska värld, en värld där mördaren har siktet inställt på henne själv … (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Caroline Mabry blev alltid som hypnotiserad av fallande vatten. För henne hade floden andra strömmar som drog henne till sig när hon var upprörd eller förvirrad, när hon ville slippa ifrån sig själv.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

359

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk