Den långa, långa resan

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Högaktuell berättelse om flykt och att komma till tryggheten i Sverige - av och om en av vår mest älskade tecknare.

Det var en gång en flicka som hade en hund, en vallhund, en sådan som vaktar renar och sover i snön, men nu vaktade den henne. När det en dag blev krig skickades hon till sin farmor som bodde på landet, men när hon kom fram var det ingen som stod på stationen för att möta henne. Så börjar det... Tur att det var hon och ingen rädd liten stackare, för rädd var hon i alla fall inte. Hon hade ju hunden!

Den lilla flickan ger sig ut på den långa, långa resan bort från allt hon känner till och kommer som flykting till Sverige, alldeles, alldeles ensam. Det hände för länge sedan, det händer idag, och det händer på nytt i morgon.

Så kom Ilon Wikland, en av våra mest älskade svenska tecknare, till Sverige.
Hennes självbiografiska barnbok, om en lycklig barndom i Estland, ett hänsynslöst krig och lyckan över att komma till ett land fritt från krig.

Bilderbok. 3-6 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

48

Förlag

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

48

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör