Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Marionett

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Stockholm inträffar flera mord som polisintendent Maria Louisa Magnusson och hennes kollegor inte sätter i samband med varandra. Småningom inser de att morden är utförda av en seriemördare. Det är en farlig person, en udda konstnär i sitt slag som inte drar blickarna till sig. De mördade har inget gemensamt; en liten skolflicka, en gammal man, en sköterska på ögonkliniken. Parallellt med morden härjar en mordbrännare.

Maria Louisa Magnusson är en sympatisk polis och medmänniska. Trots vänskap och gemenskap med många människor känner hon sig övergiven. Hon funderar en hel del på varför hennes vuxna barn inte hör av sig. Varför de inte ringer till henne. Om de inte behöver henne?
MARIONETT är skriven utifrån ett mycket kvinnligt perspektiv. Den är troligen Sveriges första genusspänningsroman.
Polisintendent Maria Louisa Magnusson är i klimakteriet, en omvälvande period i kvinnors liv. Mellan vallningar, funderingar över kroppens förändringar och möten med den karl som hon kunde ha levt samman med, utreder hon mord. Inget synligt samband tycks finnas mellan de olika fallen. De inblandade är manipulerade, likt marionetter, docka som dansar via ryck i trådar. Frågan är vem som rycker. Och varför?
I denna spännande historia möter läsaren den ensamma människan - hon som bor i en storstad omgiven av tusentals andra och där natt levs lika intensivt som dag.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en spänningsroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

281

Språk