Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Maskarna på Carmine Street

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är inte bara kistbegravningar och en bekant TV-serie som utspelar sig six feet under, Håkan Nessers nya New York-roman gör det också, i ett mörker som befolkas av stulna diktrader, synska, manipulativa författare, komplicerade, innebördsdigra lögner, giftiga bokstäver, skingrade älskande och trofasta, hoppingivande hundar och privatdetektiver. Maskarna på Carmine Street är en kärleksroman med förhinder om priset för blind förälskelse. Den utspelar sig i ett New York där Edgar Allan Poes Korp ännu förmedlar kryptiska meddelanden från de döda, dystert mässande sitt "Aldrig mer, aldrig mer", med tydliga ekon från debut- och kärleksromanen Koreografen. Likväl representerar Maskarna på Carmine Street en ny fas i författarskapet, en ny värld.
(Albert Bonniers Förlag)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Vi kom till New York med fyra fullpackade koffertar och två tomma hjärtan.
Under den korta promenaden mellan Carmine Street och biblioteket på Leroy kommer denna formulering till mig. Kanske är det inte alls rätt inledning till det här, men under några dagar har jag verkligen suttit och slitit med en förstamening.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

292

Språk

Översättare

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

281

Förlag

Språk