Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Miljardbrevet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lisa Arwald, journalist på Dagens Tidning, skickas till en av USA:s elitskolor för att försöka hitta en bok som lär ha förutspått den omvälvande finanskrisen 2008. Det udda med boken är att den bara fanns i ett enda exemplar och att den skrevs redan 1989. Men boken försvann spårlöst från skolans bibliotek strax efter att den hade publicerats. Tidningen tror att författaren kan vara en whistleblower.

Carl Friedam, tidigare elev på elitskolan, leder ett av USA:s mest framgångsrika investmentföretag. Verksamhetens framgångar bygger helt och hållet på bokens förutsägelser och Carl är i desperat behov av en uppdaterad trendanalys.

På var sitt håll börjar Carl och Lisa leta efter bokens författare. Lisa vill veta om bokens innehåll stämmer med verkligheten och Carl vill ha modellen som gör det möjligt för honom att förutsäga börsens rörelser. Men det finns fler som vill komma åt modellen och Lisa befinner sig snart i en komplicerad intrig där starka krafter kämpar om makten över tio triljoner euro, hela Europas fondsparande. En kamp som har pågått i decennier.

Miljardbrevet är en thriller om dina pensionspengar. (adlibris)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

328

Förlag

Språk