Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sju år är nog

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Det viktigaste kan en journalist av olika skäl aldrig publicera." Så säger den unga franska journalisten Marie om sitt uppdrag som korrespondent i Algeriet under de sju årens strider.
Det är denna dolda verklighet Christina Lilliestierna har upplevt och som hon här beskriver i romanens form - de ofattbara tragedierna, brutaliteten, känslolösheten, men också genuin medkänsla och tapperhet.
Det är framför allt i människorna som händelserna speglas: i det unga svenska läkarparet som reser till Algeriet för att hjälpa - kanske idealister, kanske egoister som utnyttjar en tragedi för att rädda sitt trista äktenskap -, i den kraftfulle algeriske majoren och frihetskämpen Si Ali, i opportunisten och OAS-mannen Pontlevé, i den desillusionerade Marie, i de namnlösa skarorna av lidande och oskyldiga.
SJU ÅR ÄR NOG är en skakande skildring av ett tragiskt och förnedrande stycke av vår tids historia, ett bittert dokument över mänsklig stupiditet och meningslöst lidande.

(baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

299

Språk