Min egen lilla liten

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En kärlekshistoria mellan en stor och en liten som varar bara en enda dag

“I berget, i mörkret, i den grå grottan, bor Varelsen. Hennes ögon tål inte sol. Inte huden heller. Går hon ut om dagen mår hon först lite illa. Sen jätteilla. Sen dör hon.”
Varelsen är grå, grå, grå som berget själv – och alldeles ensam. Den lilla Gnistan, som härstammar från Solen, bryter in i hennes mörker och visar henne färgerna och ljuset. Men Gnistan lever bara en dag och måste sedan återvända.
Berättelsen om den ensammas längtan och åtrå på avstånd och om den flyktiga vänskapen mellan två olika väsen påminner om den klassiska finska folksången “Päivänsäde ja Menninkäinen”. Tonen är i moll: skimrande sorglig, vemodig, poetisk och vacker.

(Schildts & Söderströms)
FINLANDIA JUNIOR -KANDIDAT 2014.

"I berget, i mörkret, i den grå grottan bor varelsen." Så inleds den nya bilderboken av Ulf Stark och Linda Bondestam. Skimrande vackert och poetiskt om ensamhet och vänskap av två av våra främsta bilderboksskapare.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

43

Språk

Illustratör