Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Utskärsprästen 2

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Värmlandsprästen, som levde sitt liv som en finländsk utskärspräst för hundra år sen, Johan Petterberg, återfinnes redan i några av Elis Selins tidigare böcker. ”Prästens andra hustru” är den andra boken som Selin helt ägnar åt ”värmlandsprästen” i Kyrktallö. Boken spar inte på färgerna i skildringen av ett gifte som slutligen brast efter stormar som gick över ödemarksprästgården; alla ryssars Självhärskare, som även värmlandsprästen svurit tro- och huldhetsed, biföll slutligen av Gunst och Nåd den skillnad till säng och säte som hon – den förnäma bergmansdottern från dalarna – framtvingat. – Men för prästen var detta ett hårt slag som förde honom till vansinnets brant.
(Ur baksidestexten)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

I morgon är allhelgonadagen för handen. Ena pigan flyttar ut, den andra flyttar in.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Prästens andra hustru

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

272

Språk