Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den stora kombin

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En man sitter vid sin förlamade sons sjuksäng. Svepande berättar han om sin livsresa, han gör det underhållande, intensivt och självutlämnande och det händer att han inte alltid vet var orden tar slut och hans egna bilder tar över.
Efter över 20 års bortvaro försöker mannen återvinna sin sons förtroende, bli en del av hans liv, lära honom gå för andra gången. Det är smärtsamt för båda. Händelser, människor och platser som avgjort deras öde får nytt ljus och framkallar en sammansatt bild av livsbanor som skär varandra.
I tre tidsplan berättar författaren Sölve Rydell sin historia. Han gör det som en livsresa i Den stora kombin, han gör det med en berättarteknik som ligger filmen och de undermedvetna bilderna nära. Hans tonläge är högt och språket blixtrande intensivt.

Den stora kombin är skriven som en litterär såpa, en suggestiv thriller, en poetisk roman.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

223

Förlag

Språk