Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vi som hade alla rätt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Underhållande läsning i undergångstoner förenat med härligt garv. Det är vad som bjuds i denna skruvade bitlitt-roman om den moderna kvinnan som lever livet för fullt i den kändisstinna mediabranschen. Författarna är mediaprofiler som vet vad de skriver om - en del kanske till och med är sant ...

Cecilia är framgångsrik programledare på Sveriges största kommersiella tv-kanal och lever för bekräftelsen det innebär att synas i rutan. Minna är hårdför fotograf på samma station och gör sitt bästa för att sätta alla hon kan på plats. En gång var de vännerna som skulle förändra världen ihop, numera har de inte mycket mer gemensamt än avsändaren på lönekuvertet.

Cecilia kämpar för att leva upp till bilden av superkvinnan som möter henne från de glassiga tidningsomslag hon ständigt pryder. I själva verket lever hon i ett kackigt äktenskap, och tröstar sig med en synnerligen olämplig älskare. Minna är en frånskild solitär som gärna framhäver sin självständighet men ändå inte kan låta bli att styra upp sitt ex.

När Cecilias karriär och familjeliv går åt helvete korsas deras vägar. Sveriges snyggaste minister ska granskas - ett uppdrag som inte blir lättare av att de tvingas samarbeta med redaktionens mest nitiske vikarie.

Vi som hade alla rätt är en karikatyr av mediabranschen, en vass roman i feelbad-genren.

(Wahlström & Widstrand)

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

- En flaska till av det här, tack. Han ler självsäkert mot kyparen och skrapar i sig de sista resterna av kalvsteken. Munnen är ordentligt stängd när han tuggar, huden över käkarna spänd och lätt solbränd.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

405

Språk