Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fårgrisen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Man behöver inte vara stor för att vara bra!

En liten ensam griskulting hamnar på en gård där det bara finns får. Han adopteras snabbt av en av vallhundarna och får namnet Babe. Babe tillbringar så mycket tid med hundarna på gården att han snart börjar tro att han själv är en hund. Det enda han inte gillar hos hundarna är att de bahandlar fåren så illa. De skäller och snäser åt dem och fåren hatar dem.

Babe blir i hemlighet vän med en gammal tacka och upptäcker att fåren inte alls är så dumma som hundarna tror. Han inser att om han behandlar fåren med vänlighet och respekt kommer de att lyda hans minsta vink och Babes hemliga dröm om att bli världens första vallgris kanske kan gå i uppfyllelse. Det är dessutom det enda som kan rädda honom från att hamna på bondens julbord med ett äpple i munnen...

DICK KING-SMITH är en av Storbritanniens mest respekterade och omtyckta författare för barn och ungdom. Han har ett trettiotal titlar bakom sig, varav några finns översatta till svenska. Boken om Babe utgavs ursprungligen 1983.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

144

Förlag

Språk

Illustratör

Namn

Utgivningstid

Sidantal

134

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Lisätietoja

Pärmundertitel: Den modiga lilla grisen. - Tidigare utg. i annan övers. med titeln: Fårgrisen

Namn

Utgivningstid

Sidantal

128

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk