Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Partisan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Några småpojkar har hittat en handgranat och leker med den på en trottoar. När en av dem slänger iväg den längs gatan exploderar den och en polisman skadas till döds.
Smällen får David Garnett att krypa ur det gömsle, där han legat och tryckt i väntan på att ryssarna (som ockuperar England) ska sluta intressera sig för dem som bröt sig in i Parkhurstfängelset, befriade en döende motståndsman och orsakade stor förödelse.
Garnett söker upp Vickers, ledaren för motståndsrörelsen, som lovat att hjälpa honom ut ur landet. Tanken på att komma från sitt ockuperade hemland är det enda som hållit honom uppe sedan hans älskade, Valerie, dött på en järnvägsstation några månader tidigare.
Men istället för flykthjälp erbjuder Vickers honom ett nytt uppdrag...

Vi fär möta David Garnett igen i en fristående fortsättning av Motståndets man. England är fortfarande ockuperat av ryssarna och befrielsens dag tycks avlägsen. Bitter, desillusionerad och skakad till kropp och själ kämpar Garnett vidare omgiven av fiender, tjallare och infiltratörer - i den kamp som han hoppas en gång ska leda till hans lands frihet...

(Läsabra, 1981)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

220

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk