Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sex, sprit, och kulturfonden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är både slattrigt och köckigt när Bodil och Maj-Britt, två tanter i 50-årsåldern, ger sig ut för att skriva en reportagebok om finlandssvenskheten med ett gigantiskt stipendium i bakfickan. Under några sommarveckor besöker de alla ställen som är värda att besökas i Svenskfinland, utom dem de inte orkar och dem de glömmer bort. Det blir många glas vin, många kärlekskranka sms och mycket löst snack och hutlöshet, men samtidigt formuleras otvunget en hel del skarpsynta insikter om den vaga, svårfångade, men märkligt livskraftiga finlandssvenskheten, inte minst.
Detta är så nära man kommer en finlandssvensk version av road movien Thelma & Louise. Tempot är bara ett fullkomligt annat och farorna definitivt av mindre kaliber. Slutet är lyckligt, som sig bör i Svenskfinland. Och åtråsobjektet är inte Brad Pitt, utan Gustav, en disponent från Ekenäs.

(Söderströms)

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

I en riktig road movie förklaras det inte så mycket, ett snabbt klipp bara och så susar bilen fram på vägen. Jag tänkte nu göra på samma sätt, jag hoppar över alla tröttande praktiska detaljer och klipper som nästa sekvens in Maj-Britt och mig när vi susar fram mot Ekenäs.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

En road movie genom Svenskfinland

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

130

Språk