Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Baracken

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baracken är inledningen till en brett upplagd skildring av en flyktings väg till en svensk identitet. Efter berättelsen om uppväxtåren i Jugoslavien får vi ta del av livet i den gamla militärbaracken för politiska flyktingar utanför Salzburg en het sommar år 1950. Bland många bisarra figurer lär vi känna den f d ungerske diplomaten von Ergely och dennes hustru, polischefen Karlis, f d banktjänsteman i Riga, österrikaren Wolf som betydde så mycket för kontakten med folket i stan och förstås Tanja, huvudpersonens väninna. Samtliga försöker i väntan på besked om den slutliga destinationen fördriva tiden på olika sätt - spela kort, dricka, ordna fester i lägret, berätta minnen.

Frank Kusán, som debuterade 1975 med novellsamlingen "Reseffekter", föddes 1932 i Jugoslavien, tillbringade åren 1944-50 som flykting i Österrike, varav två år i uppsamlingsläger. Till Sverige kom han 1950. Han arbetar nu som ingenjör vid Asea.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

den permanenta exilen

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

276

Språk