Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mordet på kören

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

Svea Staaf-Nieminen och hennes man Eino Nieminen flyr från Lapporörelsens Österbotten till Sovjetunionen. Det är 1930-tal och Finland är inte tryggt för den som sympatiserar med vänstern. Det är inte heller Stalins rike visar det sig. Familjen Nieminen fryser och svälter liksom många andra den kalla vintern i Petroskoj år 1932. Eino som fått arbete som lärare insjuknar och avlider. Nu är Svea ensam med barnet och får hanka sig fram så gott det går. Under krigsåren blir det igen dags att fly. Färden fortsätter österut, till Sibirien.
Först fyrtio år senare återvänder Svea Nieminen till hemlandet, till Finland. Anna-Lisa Sahlström träffade Svea Nieminen i hennes hem i Björneborg och fick höra hennes dramatiska livshistoria. Mordet på kören är en roman fylld av blod, svett och tårar, men också av tro på rättvisa och sanning. Som få behärskar Anna-Lisa Sahlström konsten att väva samman samhälle och individ. Mordet på kören är politisk historia som aldrig förlorar den enskilda människans öden ur siktet.

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en berättelse om 1900-talet

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

225

Språk