Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tre röda näckrosor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När en tyfon drar in över Tokyo förändras Yukis hela liv. Den fasta punkt hon har haft i tillvaron är plötsligt borta. Hon tvingas ifrågasätta allt. Hur skall hon leva sitt liv och framförallt med vem?

Jack befinner sig många hundra mil från Tokyo, i Nha Thrang i Vietnam. Där har han byggt ett liv tillsammans med Klara och deras lilla dotter. De lever enkelt, Jack är dykinstruktör, Klara tar hand om flickan och de umgås med sina vänner. Men även Jacks grund kommer att rasa. Och han får på ett plågsamt sätt lära sig att aldrig ta något för givet.

Yuki och Jack känner ännu inte varandra, men snart kommer båda att ge sig av. Lämna Asien, människor och minnen bakom sig för att försöka hitta sig själva.

Att resa är deras sätt att överleva. I den gränslösa världen, i alla nya möten och avsked, det är där de har sina verkliga rötter.

Författaren tar oss med på en resa från Asien till Mexiko. Hennes berättelse är fylld av dofter, bilder, stämningar, men hon visar också hur olika kulturer präglar människorna som lever där, inte minst i deras syn på liv och död.
(Piratförlaget)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

334

Språk