Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mord på Mauritius

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

På sagoön Mauritius residerar en svensk finansmagnat med ett världsvitt affärsimperium. Dit kommer Johan Kristian Homan, antikhandlare från gamla stan och Francine, chef för Säpos personskyddsavdelningen. På lyxhotellet The President finns också många andra vars förflutna kastar långa skuggor över de vita, solgnistrande sandstränderna. Internationella affärer med internetcasinon figuerar i handlingen liksom Mauritiusfrimärken, världens dyraste. Ett schatull med duellpistoler, dramatiskt djuphavsfiske, ryska maffians ekonomiska utplundring av den gamla sovjetstaten. CIA och Pentagon intresserar sig för tekniköverföring till "tröskelstater" i den dolda kärnvapenspridningen. Frodigt gröna sockerrörsfält, Indiska oceanens akvamarinblå vatten och Mauritius fascinerande historia bildar bakgrund till den dramatiska berättelsen med ett oväntat slut.

(Wahlström & Widstrand)
Solen, värmen, de vita sandstränderna och det akvamarinblå havet lockar på sagoön Mauritius. Dit kommer antikhandlaren Johan Kristian Homan från Gamla stan och hans vackra särbo Francine, chef för Säpos personskyddsavdelning.
Någon faller i en trappa med dödlig utgång. En skrämd inbrottstjuv skjuter i panik och dödar utan avsikt. Eller? Kan det ha en koppling till de berömda frimärkena från Mauritius? Ett brev med två såldes nyligen för över trettio miljoner.
Johan Kristian Homan dras in i en virvel av dramatiska händelser där han själv befinner sig i dödens närhet under dykning bland korallreven. Han vet för mycket utan att veta om det...

(Wahlström & Widstrand)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

detektivroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

331

Språk

Lisätietoja

Andra utg.:

Wahlström & Widstrand: 2001, 2002, 2006