Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Döden i Montmartre

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
November 1891 i Paris. En ung kvinna hittas död på Boulevard Montmartre, hon har blivit strypt och hennes ansikte är vanställt till oigenkännlighet. Kvinnan är helt klädd i rött, men fötterna är bara. Samma dag som kvinnan upptäcks lämnas en röd sko till Victor Legris bokhandel. Han misstänker genast ett samband mellan den röda skon och dödade kvinnan, och Legris jakt på mördaren leder honom in i Montmartres mörkaste gränder och rakt in i hjärtat av det färgsprakande nöjesetablissemanget Moulin Rouge.
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Nu måste hon snabbt skölja händerna för att utplåna varje spår av sylt!
När mademoiselle Bontemps hastigt hade torkat sig betraktade hon bedrövat fatet med jordgubbsbakelser, mockatårta, eclairer och maränger. Hon motstod frestelsen och ställde det längst in i ett skåp. "I kväll, när alla gått och lagt sig ...", tänkte hon. Hon puffade till klänningen över krinolinen, som hon envisades med att bära för att känna sig ung och som knakade när hon gick tillbaka till salongen. Där höll hennes besökare på att ta på sig handskarna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
275
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Tredje Victor Legris mysteriet.
Första publikation
ja
Språk