Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Drömtider

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vanda har nu blivit Joachim Arents hustru, och som nybliven tvillingmor går hon bråda tider till mötes. Före avresan till deras nya hem i Tromsö upplever familjen en smärtsam förlust – som gör det extra svårt att lämna Arkhangelsk. Väl framme i huset på Sjögaten gör stadens fina damer ständiga visiter för att hälsa på den vackra husfrun. I bakgrunden står Hans Fredrik på lur, han har aldrig kunna glömma sin ryska kärlek. I ett försök att få Vanda för sig själv tar Joachim henne med till Vannöya. Under dramatiska omständigheter träffar hon sjömannen Lukas – även kallad Spanjoren – som kommer att få en alldeles speciell plats i Vandas liv …
”Nu kommer du in i värmen, Lukas Isaksen!” sa Vanda, andfådd och röd på kinder och händer efter att ha sprungit. Hon såg inte helt klart för vinden stack som nålar i ögonen, men hon var åtminstone säker på att det var Lukas som hon hade framför sig. Det fanns ingen annan på hela Vannöya som var lika svart i håret och i ögonen som Spanjoren …
Samtidigt lider det mot jul, och det visar sig att Vanda får en helt annan högtid än den hon har drömt om … (Baksidestext, 2003)

Ämnen och teman

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

"Vad är det här?" frågade Sasja när hon fann Vanda i det nattstilla köket. Hon satt i det mörkaste hörnet vid det stora bordet som familjen alltid hade föredragit att äta vid - om de inte hade främmande.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

331

Förlag

Språk