Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ge mej ett bud

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Antikhandlaren följer sina egna lagar, när det gäller att köpa och sälja. Han är individualisten med sin högst personliga etik, och den som inte gillar den får låta bli, menar Wolf Mankowitz. Och han bör känna till saken väl, eftersom han själv varit med länge i gamet. Hans skildring av den engelska antikvitetsbranschen några år efter krigsslutet har samma must som ett glas stout. Oförbehållsamt blottar han det intrikata spelet bakom kulisserna, cynismen handlare emellan och auktionernas labyrint med ringbildning och efterauktion. Typgalleriet är fångat med nästan självplågande träffsäkerhet. Här finns hela skalan av handlare från Wedgwood-specialisten till de gossar i tungviktsklassen, som köper hela rumsinredningar för export till USA. Men under satiren ryms dock författaren obotliga kärlek till yrket.

Ge mej ett bud är Wolf Mankowitz första roman. Den kom ut 1952 och har i England tryckts i tre upplagor. Den har visats i TV och inspelats som film 1954 med Peter Finch som Charlie, författarens alter ego. 1959 sattes den upp som musical på The New Theatre i London. Mankowitz är för svenska läsare känd genom den tidigare utkomna romanen En killing för en styver.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Så vitt jag vet började det hela när jag var ungefär elva år.
En söndag gjorde mamma i ordning lite smörgåsar åt oss och sen tog pappa med mig på spårvagnen till British Museum.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

111

Språk

Illustratör