Lita på mig

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

De var unga och trodde att de älskade varann. Men vad såg hon egentligen hos honom? De gifte sig och fick barn. De hade det ganska bra. Men så började medelåldern smyga sig på dem.
En blick, ett förstulet tecken. Två händer som rör vid varann. Förälskelse, smussel. Men hur går det med den som man lovat att älska i nöd och lust?
Lita på mig handlar om män och kvinnor i "sina bästa år", om känslomässiga uppbrott och erotiska nytändningar. Det är berättelser om kärlekens och parförhållandets sårbarhet, om trygghetens bräckliga villkor, om vilsenheten mitt i livets invanda turer.
John Updike är en iakttagare och lyssnare som på kornet återger människors gester och repliker. Han förenar i dessa noveller skärpa och klarsyn med en försonande värme, och resultatet blir märkvärdigt levande porträtt. Lita på mig visar Updike på toppen av hans förmåga som sedeskildrare och erotisk psykolog.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

249

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk