Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att vara Elvis

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det här är den fjärde boken om Elvis Karlsson. I den får vi följa Elvis den vinter då han förlorar, och vinner tillbaka!, vänskapen med Annarosa, då han lär känna den farlige Magnus Lind, brevväxlar med vännen Torsten och upplever sin morfars död.

Den här boken handlar om relationer -- om det smärtsamma, men också det underbara med vänskapsförhållanden. Genom hela berättelsen brottas Elvis med relationen till sin knepiga och (mer och mer) osympatiska mamma. Att brist på lite svalkande likgiltighet kan leda till de mest osunda relationer känns så tydligt här. Vilken tur att Elvis kan vila ut hos sin trygge och stabile farfar ...

"Porträtten av Elvis och hans mamma är mästerliga, levande, gripande och humoristiska. Böckerna om Elvis måste räknas som klassiker inom den svenska barnlitteraturen och det är viktigt att de alltid finns att tillgå." (Britt Engdahl, BTJ)

(Bonnier Carlsen)
Varför känns det så knepigt med mamma? Och så enkelt med farfar? Och hur kan vänskap vara så smärtsam och samtidigt så underbar … Den här vintern handlar det om farlige Magnus Lind, brevvännen Torsten, morfar som dör. Och så vänskapen till Annarosa, som Elvis både förlorar och vinner tillbaka.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

157

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

159

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör