Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jakten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Spännande äventyrsbok som fångar atmosfären i romarriket!

Det är vinter år 44 e Kr och efter en serie hårda strider har romarna slutligen lyckats inta britannernas huvudstad Camulodunum. I väntan på våren har legionerna slagit vinterläger utanför staden. När generalen Aulus Plautius förbereder det kommande fälttåget lider hans familj skeppsbrott på Britanniens kust. Hans fru och två barn tillfångatas av blodtörstiga, hämndlystna druider. Två frivilliga ur generalens legion måste kvickt ta sig in på fientligt territorium och försöka frita dem innan de offras till druidernas mörka gudar.

Jakten, tredje delen i Simon Scarrows populära Silverörnserie, är en sidvändare där tempot är högt. Dialogerna är rappa och moderna, och lockar ofta till skratt. Karaktärerna är sympatiska och levande. Berättelsen är indelad i korta kapitel där den övergripande handlingen varvas med strid och action. Läsaren får följa utvecklingen av de båda huvudpersonerna och får samtidigt stor kunskap om det romerska riket och livet som soldat i dåtidens mest framgångsrika armé. Jakten inleds med en kortare beskrivning av den romerska arméns befälsordning och avslutas med ett efterord där Scarrow förklarar den historiska kontexten.

(Historiska Media)

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

För ett ögonblick fick en kornblixt det stigande tumultet runt skeppet att stanna upp. Runt omkring hejdade sig de fradgande, svepande havsvågorna när de knivskarpa skuggorna från sjömännen och riggen avtecknade sig mot triremens bländvitt upplyst däck.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

[roman : kamp mot tiden i druidernas land]

Utgivningstid

Sidantal

374

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk