Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nätet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nätet blev John Wyndhamns sista roman, upptäckt i hans kvarlåtenskap och utgiven först efter hans död. John Wyndham sysselsatte sig i alla sina viktiga romaner med frågan om hur bräckligt människans herrevälde över andra levande varelser egentligen är, och den katastrof för människan som kommer att bli följden av när och om någon annan varelse på jorden tar ett stort steg framåt i sin utveckling. Detta är huvudtemat i denna roman.

Lord Foxfield, miljonär och industripamp, får för sig att grunda ett utopiskt samhälle på söderhavsön Tanakuatua. De ursprungliga invånarna luras bort och det nya, perfekta samhället skapas.

De avhysta öborna har emellertid belagt ön med tabu. Ön har också tidigare använts för kärnvapenprov. Endera eller båda dessa händelser kan vara orsaken till det explosionsartade språng i utvecklingen som tas av vad infödingarna kallar De små systrarna – perfekt planerande och samarbetande spindlar.

Den utopiska kolonin – och hela världen – ställs snart inför det första riktiga hotet mot mänsklighetens överhöghet.

(Delta Science Fiction)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

169

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk